Consultant elaborare ghid

№626709, 1 октября 2012
Город: Кишинев
Образование: Высшее
Опыт работы: От 2-х до 5-и лет
Зарплата: Не указана
График: Удаленная работа / Freelance
TERMENI DE REFERINŢĂ PENTRU ANGAJAREA UNUI CONSULTANT

Pentru promovarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu disabilităţi şi elaborarea unui ghid „Interpretarea Convenţiei ONU prin prisma responsabilităţilor APL”



I. Informaţie generală

Keystone Human Services International Moldova Association, în cadrul Proiectului „Convenţia ONU garant al prevenirii discriminării persoanelor cu dizabilităţi” angajează consultant pentru elaborarea Ghidului „Interpretarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma responsabilităţilor Administraţiei Publice Locale” şi desfăşurarea a 2 seminare de promovare a Convenţiei ONU prin prisma responsabilităţilor APL în Raioanele Orhei şi Călăraşi.

KHSIMA este o organizaţie nonguvernamentală, care are drept obiectiv de a asigura crearea unui mediu de susţinere a persoanelor vulnerabile în vederea sporirii abilităţilor acestora şi valorizării lor ca membri cu drepturi egale ai societăţii. Din anul 2008, KHSIMA în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MMPSF), cu susţinerea financiară a Open Society Mental Health Initiatives (OSMHI) şi Fundaţia Soros-Moldova (FSM) implementează Programul „Comunitate Incluzivă-Moldova.” Acest Program are drept obiectiv susţinerea reformei sistemului de protecţie socială a persoanelor cu dizabilităţi prin dezvoltarea serviciilor de asistenţă socială comunitare noi pentru persoane cu dizabilităţi intelectuale şi asistenţă tehnică acordată MMPSF în dezvoltarea cadrului legal pentru aceste servicii.
Procesul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi mintale presupune atât dezvoltarea unui cadru legal normativ care ar contribui la asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, dezvoltarea unor servicii de asistenţă socială în funcţie de nevoile persoanelor cu dizabilităţi, ţinând cont şi de Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ratificată de Republica Moldova în 2010. Politicile de incluziune socială promovate de KHSIMA în comun cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei vor fi funcţionale doar dacă vor fi susţinute de activităţi de implementare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi de către Administraţiile Publice Locale de nivelul I şi II. În acest context, KHSIMA a obţinut de la Fundaţia Soros-Moldova un grant pentru implementarea în perioada iulie 2012 - iulie 2013 a proiectului „Convenţia ONU garant al prevenirii discriminării persoanelor cu dizabilităţi”. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de discriminare a persoanelor cu dizabilităţi şi promovarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

II. Argumentarea consultanţei

Republica Moldova a aderat oficial în 2010 la Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, acest document este însă puţin cunoscut de către reprezentanţii APL şi sunt întreprinse acţiuni haotice pentru implementare a prevederilor Convenţiei. De aici reiese necesitatea unui Ghid de interpretare a Convenţiei ONU prin prisma responsabilităţilor APL, pentru familiarizarea APL cu prevederile Convenţiei ONU ce ar duce la acţiuni concrete de prevenire a fenomenului discriminării persoanelor cu dizabilităţi.

III. Obiectivele propuse

- Îmbunătăţirea nivelului de înţelegere a fenomenului discriminării persoanelor cu dizabilităţi în Raioanele Orhei şi Călăraşi prin prisma Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi;
- Capacitarea, mobilizarea şi responsabilizarea APL în aceste raioane pentru întreprinderea unor acţiuni concrete vizând incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi;





VI. Responsabilităţile şi profilul consultantului

Consultantul trebuie să posede cunoştinţe profunde despre Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, să cunoască foarte bine legislaţia naţională şi internaţională în domeniul persoanelor cu dizabilităţi şi funcţionării APL. Trebuie să fie o persoană fizică sau juridică cu experienţă în acest domeniu care ar putea asigura cu succes realizarea sarcinilor propuse.

Consultantul angajat va lucra în strânsă colaborare cu coordonatorul şi asistentul proiectului şi va avea următoarele responsabilităţi:

a. prezentarea unui plan de activităţi distribuite în timp pentru serviciile de consultanţă solicitate, în concordanţă cu planul de acţiuni a proiectului.

b. elaborarea Ghidului „Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma APL”, cu adnotarea legislaţiei internaţionale şi naţionale şi referinţe la diverse articole din legislaţie care menţionează modalităţile de implicare APL în vederea implementării Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi. Durata de realizare a Ghidului - 20 de zile. Materialul brut trebuie prezentat spre aprobarea KHSIMA cu 4 zile înainte de termenul final, pentru coordonare şi aprobare. Ghidul va avea până la 50 de foi (tipărit format A5).

c. transmiterea materialului final al ghidului cu dreptul de a fi utilizat în activităţile de instruire şi promovare a KHSIMA în termenii stabiliţi.

d. pregătirea materialelor, agendei, designul-ui, suportului de curs pentru desfăşurarea seminarelor de promovare a „Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma APL”.

e. desfăşurarea a 2 seminare de promovare a „Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma responsabilităţilor APL”. Seminarele vor fi de o zi fiecare şi se vor desfăşura unul în Orhei şi altul în Călăraşi. La seminar vor fi prezente aproximativ 30 de persoane. Durata pentru pregătirea şi realizarea seminarelor - 5 zile.

f. va prezenta rapoartele de desfăşurare a seminarelor.

IV. Perioada de consultanţă

Perioada de consultanţă este estimată pentru o perioadă de 25 zile pentru următoarele servicii:
a. Octombrie 2012 (20 zile de consultanţă) pentru elaborarea şi prezentarea ghidului “Interpretarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma responsabilităţilor APL”
b. Noiembrie 2012 (5 zile de consultanţă) pentru pregătirea şi desfăşurarea seminarelor de promovare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

V. Remunerarea consultantului:

Se va încheia un contract de prestări servicii, care va include perioada de consultanţă. Remunerarea se va efectua conform zilelor de consultanţă, la prezentarea materialelor şi a rapoartelor, în termenii stabiliţi, privind activităţile desfăşurate.
Prima tranşă - suma stabilită în contractul de prestări-servicii - se va achita la prezentarea de către consultant, în termenii stabiliţi, către coordonatorul proiectului a ghidului „Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma APL”
Tranşa a doua – suma stabilită în contractul de prestări-servicii - se va achita la prezentarea de către consultant, în termenii stabiliţi către coordonatorul proiectului, a rapoartelor privind seminarele de promovare a Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma APL

VI. Condiţiile de aplicare :
Persoanele interesate vor transmite prin e-mail următoarele documente la adresa KHSIMA:
- O schiţă a conceptului Ghidului „Interpretarea Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi prin prisma responsabilităţilor APL”
- CV, cu prezentarea experienţei avute în domeniul Convenţiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Keystone Human Services International Moldova Association khsima@keystonehumanservices.org. Pentru informaţii suplimentare puteţi telefona la: (+373 22) 23 33 22, 92 91 98.

Data limită: 6 octombrie 2012

Doar candidaţii preselectaţi vor fi invitaţi
Телефон:
+373 22 233 322
Прикрепить CV CV с сайта
Прикрепить CV

Укажите ваше Имя и Фамилию

Неверный телефон

Неверный email

Ознакомьтесь с условиями обработки персональных данных

Есть CV на сайте? Вход
Отправить CV

Выберите вакансию

Добавить сопроводительное письмо
Закрыть
Готово!
Твое резюме успешно отправлено 🥳
Закрыть