National prtr consultant act 1.1&1.2

Oficiul Prevenirea Poluarii Mediului, Ministerul Mediului
Oraș: Chișinău
Studii: Superioare
Experiența de munca: Peste 5 ani
Salariu: Nespecificat
Program de muncă: Munca partiala / Cumul
Oficiul Prevenirea Poluării Mediului în cadrul Ministerului Mediului al Republicii Moldova (OPPM) anunța selectarea unui consultant național pentru prestarea serviciilor de consultanța în cadrul proiectul GEF/UNEP/UNITAR „Proiectul Global pentru Belarus, Cambodgia, Ecuador, Kazahstan, Republica Moldova şi Peru privind punerea în aplicare a RETP ca un instrument pentru raportare, diseminare şi de sensibilizare privind POP”.

Contextul proiectului:
Obiectivul Protocolului RETP este promovarea accesului publicului la informaţie prin stabilirea unor registre coerente, integrate ale emisiilor şi transferului poluanţilor (RETP) la scară naţională şi facilitarea participării publicului la luarea deciziilor de mediu.

Registrul va permite accesul publicului la datele privind emisiile de poluanţi şi transferurile acestora în afară amplasamentului ale poluanţilor şi deşeurilor, precum şi la tendinţele înregistrate în acest sens în cadrul industriilor celor mai poluante. Registrul RETP va putea servi în sprijinul formulării priorităţilor în strategiile de mediu şi, respectiv, reducerii poluării, precum şi monitorizarea procesului respectării anumitor obligaţii asumate de către Republica Moldova în cadrul acordurilor internaţionale.

Obiectivul proiectului constă în evaluare inițială a Convenției Minamata este de a proteja sănătatea și mediul înconjurător de riscurile rezultate din utilizarea și gestionarea neadecvată a mercurului.

Sarcini și produse:
Consultantul local va lucra sub supravegherea managerului OPPM și va trebui să îndeplinească sarcinile pentru realizarea componentei 1 a prezentului proiect, după cum urmează:
- Activitatea 1.1: Revizuirea și actualizarea materialelor elaborate la nivel național privind RETP
- Activitate 1.2: Actualizarea textului propuneri național executive privind implementarea RETP.

Perioadă de angajare fiind de 6 luni (martie-august 2016) cu implicare de 30 zile de lucru.

Cerințe generale față de consultant:
- Studii universitare în domeniul mediului, economiei, chimiei, științe administrative
- Experiență în elaborarea studiilor, rapoartelor, de preferință în domeniul protecției mediului și dezvoltării sectoarelor-cheie ale economiei
- Cel puțin 3-5 ani de experiență în servicii de consultanță în proiecte similare și/sau proiecte internaționale în domeniul mediului și dezvoltării durabile, deșeurilor și substanțe chimice
- Cunoștințe și experiență în lucrul cu autoritățile centrale sectoriale
- Experiența în punerea în aplicare a altor proiecte de mediu și de lucru în echipă
- Cunoașterea limbilor la un nivel avansat (Română, Engleză)
- Nivel avansat de utilizator de calculator și programe MS Office, web mail, etc

Oficiul Prevenirea Poluării Mediului este o unitate instituţională operaţională, instituită pe lângă Ministerul Mediului, care realizează şi coordonează proiecte în domeniul prevenirii poluării mediului, inclusiv pentru facilitarea creării managementului durabil al deşeurilor şi al substanţelor chimice, în conformitate cu prevederile tratatelor internaţionale şi a Directivelor Uniunii Europene.


Termenii de referință vor fi prezentate la solicitare, expediată la adresa info@eppo.md, cu referință PRTR national consultant Act 1.1&1.2.

Persoanele interesate sunt rugate sa prezinte CV-l în limba engleză și Oferta Fuinanciara (salariu brut pe zi care include toate taxe și plati sociale) pînă data de 25 Februarie 2016, la adresa tatiana.tugui@eppo.md.
Informații adiționale pot fi obținute la numărul de telefon (+373 22) 222 -542.
Persoana de contact:
Tatiana TUGUI
E-mail:
Site:
www.eppo.md
Fax:
022-222542
Atașează CV-ul CV de pe site
Atașează CV-ul

Indicați Nume și Prenume

Ai un CV pe site? Intră
Trimite CV-ul

Alegeți jobul

Adaugă o scrisoare de intenție
Închide
Felicitări,
CV-ul tău a fost trimis cu succes! 🥳
Închide