Inginer

Spelleken Associates
Oraș: Chișinău
Studii: Orice
Experiența de munca: Pina la 2 ani
Salariu: Nespecificat
Program de muncă: Full-time
Spelleken Associates este o rețea de consultanți în management din Europa de Sud-Est și America Latină, angajată să promoveze dezvoltarea prin investiții directe. Sediul central din Alzenau, Bavaria/Germania, asigură marketing, metodologie și calitate, în timp ce partenerii noștri independenți din 20 de țări acoperă inteligența pieței locale și punerea în aplicare a acesteia. În Republica Moldova și România, Spelleken Assoc. are echipe naționale incluse în filialele locale înregistrate.

În Republica Moldova, compania este specializată în energie și mediu. Aceasta include infrastructura comunală de apă, canalizare, deșeuri și eficiență energetică. Un accent puternic este dat de descentralizarea pieței de energie, incluzînd sursele regenerabile de energie, cum ar fi vântul, energia solară fotovoltaică și biogazul pe bază de deșeuri (și nu asupra recoltei penru profit), deoarece este mai durabilă.

Prin urmare, câmpurile tehnice sunt:
1. piața de energie din Republica Moldova pentru electricitate, gaz, etc (regulament, tarife, etc)
2. lucrările orașului pentru încălzire, energie electrică, deșeuri, apă și canalizare pentru populație (descentralizarea și schimbarea energiei, protecția climei, servicii îmbunătățite, buget local, soluții tehnologice, finanțarea și guvernarea acestora)
3. strategii și soluții de perspectivă pentru schimbarea energiei (descentralizare) prin surse regenerabile de energie (tehnologii, competitivitate pe plan internațional și în Republica Moldova, utilizarea licențelor, planificarea de afaceri, etc).


Sarcini speciale:
• Înțelegerea profundă a motivelor și factorilor principali de schimbare a energiei față de sursele regenerabile de energie (protecția climei, eficiență, riscuri de putere anti-nucleare), în Germania și Europa de Vest, în sensul de dinamică a descentralizării și guvernare locală: cetățeni și mișcări civice susținînd și evocînd o infrastructură durabilă și la prețuri accesibile (valoare mai bună pentru taxe)
• Instrumente și tehnici de dezvoltare a infrastructurii comunale (lucrări ale corporațiilor orașului fiind controlate de municipalități și oamenii acestora; forme de PPP; dezvoltarea corporativă a companiilor orașelor; cooperative de schimbare a energiei)
• Elaborarea proiectului, calcule și dezvoltare (PPA, licențe, proprietăți funciare, acceptare)
• Evaluări privind durabilitatea mediului și alte certificate
• Emisiunea de certificate și instrumente similare de finanțare suplimentară pentru Republica Moldova


Suntem în căutarea unui

Tînăr Inginer (Apă și Energie)
Cerințe:
➢ diplomă academică solidă în inginerie sau economie aplicată
➢ implicare personală în mișcări de conservare sau de schimbare a energiei sau de stagiu în Europa de Vest (în special: Germania)
➢ câțiva ani de experiență practică în operațiuni și management (Apă-Canal sau similar) sau/și de consiliere
➢ prezentare bună și abilități de comunicare (limba maternă: română)
➢ limba engleză fluentă
➢ abilități de lucru la calculator și permis de conducere

Candidații interesați sunt rugați să-și trimită CV-ul la adresa electronică- zaharia.sanda@gmail.com
Telefon:
+373 695 95 972
Persoana de contact:
Zaharia Sanda
E-mail:
Site:
http://www.spellekenassociates.de
Atașează CV-ul CV de pe site
Atașează CV-ul

Indicați Nume și Prenume

Ai un CV pe site? Intră
Trimite CV-ul

Alegeți jobul

Adaugă o scrisoare de intenție
Închide
Felicitări,
CV-ul tău a fost trimis cu succes! 🥳
Închide